Verhalen

Heb je iets meegemaakt op prijsvragengebied wat je met anderen wilt delen? Stuur dan jouw verhaaltje in. Dat kan iets leuks, grappigs, iets minder leuks of misschien wel iets engs zijn. Alles mag. Elk verhaal dat gepubliceerd wordt wint een €20 euro bol.com cadeaukaart. Stuur hier je verhaal in en wie weet ben jij de volgende winnaar.

Drie keer prijs

Een week voor de carnavalsvakantie kreeg ik een telefoontje van radio 538; ik had een arrangement in Thermae 2000 in Valkenbrug gewonnen voor twee personen! Samen met mijn moeder ging ik daar lekker naar toe, aangezien je daar niet mag roken en mijn man niet van sauna’s houdt, bleef hij thuis.

We hadden een overnachting in het hotel daar. Eten, drinken; alles erop en eraan. s’Avonds belde ik mijn man op om te vertellen hoe het daar was. Hij vertelde dat er iemand voor mij gebeld had van KPN (toendertijd onze internetprovider). Ik wist niet waar dat van kon zijn, want alles stond op naam van mijn man. Hij had al teruggebeld en gevraagd waar het over ging, ze zeiden dat ik een stedentrip had gewonnen.

Ik kon het niet geloven. Dacht dat het wel nep zou zijn; oplichting of gewoon een slechte grap van mijn man. Toch bleef mijn man volhouden dat het serieus was en dat we een stad naar keuze mochten kiezen voor onze gratis trip. Toen ik door KPN werd gebeld en de meneer die ik sprak zei dat ik elke stad in Europa kon kiezen, bedacht ik me geen moment. Ik koos voor Athene, omdat ik nog nooit in Griekenland ben geweest en daar al zoveel goede verhalen over had gehoord.

Die meneer belde na een uur terug en het was geregeld; na de carnaval zouden wij vier dagen naar Athene gaan. Ik samen met mijn moeder op donderdag teruggekomen van Thermea Valken. Staat dezelfde middag een koerier voor de deur met twee vliegtickets, hotel en transfer van en naar Athene voor volgende week maandag.

Met mijn man daar een super leuke tijd gehad. Helaas waren we na vier prachtige dagen weer thuis. Ik achter de computer mijn e-mail checken; heb ik een e-mail ontvangen met vrijkaartjes voor de Efteling, haha! Echt ongelofelijk, hiervoor had ik nog nooit iets gewonnen en nu driemaal achter elkaar.

Moet eerlijk bekennen dat ik hierna nooit meer iets heb gewonnen maar toch doe ik altijd mee met gratis prijsacties. Het kost me niets en juist als je het niet verwacht, kan je geluk hebben en leuke dingen winnen, zelfs driemaal achter elkaar! Deze drie prijzen zal ik nooit meer vergeten.

Marianne

Twee keer naar The Rolling Stones

Toen ik hoorde dat mijn favoriete band The Rolling Stones naar Nederland kwam, moest en zou ik daar naar toe gaan. Samen met mijn vriendin heb ik in de rij gelegen voor kaarten en gelukkig niet zonder succes; wij gingen naar The Stones! Een aantal weken daarvoor had ik meegedaan met een actie van Autoweek, je kon daar kaarten winnen voor The Rolling Stones optreden maar je kon ook andere Stones-artikelen winnen. Omdat ik als diehard fan van The Stones zoveel mogelijk spullen van hun wil hebben, had ik besloten om mee te doen.

Een paar weken later werd ik gebeld. De man zei dat ik via Autoweek twee kaarten van The Rolling Stones gewonnen had. De datum was een dag voor het concert waarvoor ik al een kaartjes had gekocht. Ik wist niet zeker of ik daar wel bij kon zijn en daarom reageerde ik niet erg enthousiast, bedankte hem alleen maar lauwtjes. Hij was wel erg enthousiast en zei dat ik dan mooi naar Nijmegen kon met nog iemand anders, heerlijk genietend van The Rolling Stones.

Ik zei dat het heel erg mooi was en bedankte hem nogmaals. Die man van Autoweek zal wel gedacht hebben: “Die ingetogen eikel gun ik die kaarten niet.” Gelukkig heb ik die dag vrij weten te krijgen van mijn werk, waardoor ik alsnog kon gaan. Zo ben ik samen met mijn vriendin niet één keer maar twee keer naar The Rolling Stones geweest. Autoweek het spijt me dat ik zo niet-enthousiast reageerde, maar geloof me ik ben er nu nog steeds heel erg blij mee!

Willem

Winnaar of dief?

Een paar jaar terug won ik via internet een winactie met als prijs 250 euro aan waardebonnen te besteden bij Ikea. Deze waardebonnen wilde ik natuurlijk onmiddellijk uitgeven dus vertrok het hele gezin naar de Ikea in Utrecht. Net als veel mannen heeft mijn man een enorme hekel aan de Ikea, het verplichte pad, alles wat je wil hebben is uitverkocht etc etc. De kinderen waren het ook al snel zat en begonnen te jengelen.

Ik mocht gratis shoppen dus niemand kreeg mij chagrijnig! Ik zocht voor 50 euro spullen uit en we sloten aan bij een lange kassarij. Met een stralend gezicht gaf ik 1 van mijn 5 bonnen aan het meisje achter de kassa. Zij zegt: “Uh, mevrouw, ik moet even iemand bellen”, terwijl ze één van mijn gewonnen bonnen in haar hand had. Terwijl ze belde vertelde ik haar trots dat ik er nog 4 heb.

Uit het niets kwam er drie man beveiliging op ons af gestormd. Meneer hoofd beveiliging nam alle bonnen over en verzocht (!) mij mee te komen naar het kantoor. Hoofdbeveiliging: “Mevrouw hoe komt u aan deze bonnen?” Ik: “Gewonnen via een winactie op internet.” Hoofdbeveiliging: “Mevrouw, deze bonnen zijn gestolen!”

In het kantoortje werd ik ondervraagd alsof ik één of andere crimineel was, gelukkig kon ik er de humor wel van in zien. Ik wist natuurlijk gelijk al dat het ging om een misverstand.

Natuurlijk was ik zo dom geweest de brief die erbij zat thuis te laten liggen. Na wat heen en weer gebel, stuurde een vriendin een kopie van de brief per email naar de Ikea in Utrecht. Bij elkaar hebben we er zo’n dik uur gezeten.

Na dubbele controle kwam ook Ikea erachter dat het ging om een fout. Opeens veranderde de boze/strenge beveiligingsmedewerker in een enorme slijmbal die mij naast mijn bonnen ook een extra koffiebon gaf en hoopte dat we snel weer terug zouden komen.

“Ja, foutje bedankt hé”, aldus meneer van de Hoofdbeveiliging.

Natuurlijk kreeg dit “foutje” nog een staartje, want dit lieten we niet zomaar voorbij gaan: het ene moment ben je een gelukkige prijswinnaar en het andere moment opeens een dief! Ik heb via de telefoon excuses gekregen van Ikea en een bosbloemen thuis gestuurd gekregen.

Eline

Vul altijd de enquête in

Ik doe elke week mee aan de prijsvragen in het Veronica Magazine. Heel makkelijk is dat: op dinsdag komt het blad via de post, even de acties invullen op de website en klaar is kees. Heb er al vaak wat mee gewonnen. Ongeveer 1,5 jaar geleden won ik 2 kaartjes voor de finale van Cameretten, een soort Idols voor beginnende cabaretiers. De voorrondes waren in heel Nederland, de finale in het Nieuwe Luxor in Rotterdam.

Ik ging daar vanuit Enschede samen met een vriend naar toe. Erg leuke avond gehad, echt heel leuk. Je kon tijdens de avond ook je e-mailadres achterlaten in de stand van de hoofdsponsor, je zou dan een e-mail ontvangen met een enquete over Cameretten.

Onder alle inzenders van die enquete werden destijds 10 Douwe Egberts-pakketten verloot en je raadt het waarschijnlijk al. Ik heb ook zo’n pakket gewonnen! Dus ik zat tussen de pakken koffie, senseopads, bekers, mokken, siroopjes enz. Dus met mijn gewonnen toegangskaartjes kwam ik bij Cameretten naar binnen waar ik vervolgens ook nog een Douwe Egberts-pakket heb gewonnen met de enquete. Dubbel prijs!

Martijn