Drie handige tips voor het meespelen met prijsvragen

Hier staan handige tips waar je aan moet denken bij/voor het meedoen aan een prijsvraag. Waar moet je allemaal op letten? Je kunt namelijk niet zomaar altijd zonder problemen aan een prijsvraag meedoen. Daarom worden hier de beste tips gegeven. Ook worden veelgestelde vragen behandeld. Zo staat hier alles hoe u het beste kunt omgaan met prijsvragen en belangrijke dingen die erg handig zijn om te weten.

Tip 1: voorwaarden

Voordat je aan een prijsvraag meedoet, kijk dan even naar de voorwaarden. Soms is er een minimum leeftijd vastgesteld, of er staat dat alleen mensen die in Nederland wonen mee kunnen doen.

Een voorbeeld van een mogelijke opgestelde voorwaarden staan hier:

Deelnemers aan de prijsvraag moeten ouder zijn dan 16 jaar en in Nederland of België woonachtig zijn. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden. U kunt zo vaak meedoen als u wilt. Aanmeldingen met verkeerde of onvolledige adressen worden uit het systeem verwijderd. Inzendingen die na 31 maart 2016 ontvangen worden, worden niet meegenomen in de trekking van de prijs. De uitslag wordt op 2 april 2016 op de website gepresenteerd. De winnaar wordt persoonlijk op de hoogte gesteld.

Tip 2:  gegevens

Bedenk altijd voordat je je gegevens verstuurd: is de prijs mijn gegevens waard? Wil ik wel dat deze mensen de gevraagde gegevens van mij weten? Meestal worden uw gegevens niet aan derden doorgegeven. Dat staat er vaak bij. Maar het kan altijd. Ook kunt u ongewenste post krijgen. Daarom zou ik nooit veel gegevens doorgeven voor het winnen van bijvoorbeeld een T-shirtje.

Tip 3: verslaving/obsessie

Laat een prijsvraag niet teveel je leven beheersen. Denk niet steeds: “Ooh, ik hoop dat ik dat win.” De kans blijft immers altijd klein en het moet ook leuk blijven. Als je er teveel aan denkt is dat niet gezond. Je verwaarloost andere dingen terwijl dat helemaal niet nodig is. Besteed ook niet teveel tijd per dag aan prijsvragen, mits je het puzzelen op zich natuurlijk erg leuk vind.

Als je echt intensief bezig bent om iets te winnen kun je dat beter niet doen. Zo verspil je je tijd. Dan kun je beter sparen en echt iets moois kopen. Als je er gewoon veel plezier in hebt om mee te doen is het natuurlijk niet erg. Maar als je teveel met het winnen bezig bent is dat niet goed.

Het is leuk om met prijsvragen mee te doen! En als je geluk hebt win je ook nog eens een keer wat! Een leuke ontspanning tussendoor. Die vetgedrukte tekst helpt tegen verslaving en obsessie. Ik begrijp dat je dit misschien wat overdreven opvat, maar bij sommige mensen gebeurt dit. Je hebt er dan zelf geen erg in. Je moet soms gewoon even oppassen. Wees gewaarschuwd.